Fondurile de hedging constituie un sistem bancar paralel care trebuie reglementat

Data publicarii: 15-05-2012 | Finante-Banci

Fondurile de hedging se comporta ca niste banci paralele (shadow banks) si ar trebui adaugate la lista organizatiilor care trebuie sa fie reglementate, a declarat Raimund Roeseler, seful diviziei de supraveghere bancara la Bafin, principala institutie de reglementare a sectorului financiar german.

Definitia sistemului bancar paralel, conform Financial Stability Board (FSB) si Comitetului Basel, este mult prea ingusta, a declarat Roesler, citat de Bloomberg. Acesta a adaugat ca Bafin va oferi propriile sugestii despre modul in care acest sector poate fi reglementat la urmatoarea intalnire a FSB.

Asa-zis-ul sistem bancar paralel, care are loc dincolo de atributiile institutiilor de reglementare, reprezinta tinta acestora pe fondul ingrijorarilor ca sistemul ar putea fi portita folosita de institutiile financiare pentru a continua sa-si asume riscuri excesive. Reglementarile financiare au devenit mult mai dure dupa colapsul bancii de investitii americane Lehman Brothers Holdings Inc. in 2008, colaps care a provocat o criza financiara globala.

Integral in Adevarul.ro