Asiguratorii, loviti de cutremure si inundatii

Data publicarii: 16-05-2012 | Finante-Banci

Conform studiului SIGMA al reasiguratorului elvetian SWISS Re, daunele provocate de dezastre naturale in 2011 au fost depasite ca valoare doar de cele din 2005.

 Conform rezultatelor preliminare date publicitatii in luna decembrie, la nivel global, pagubele generate de catastrofe naturale au depasit 103 miliarde dolari, mai mult decat dublul nivelului inregistrat in 2010.  In privinta catastrofelor naturale, 2011 este depasit doar de anul 2005, cand numai uraganele Katrina, Rita si Wilma au provocat pagube de peste 100 miliarde de dolari, totalul fiind de 132 miliarde de dolari. De altfel, numai faptul ca sezonul uraganelor din America de Nord a fost unul moderat in acest an a mentinut daunele sub nivelul celor din 2005.

In acelasi timp, 2011 pare a fi anul cu cele mai mari pierderi economice cauzate de catastrofe naturale, ajungand pana la aproximativ 350 miliarde USD. Acest fapt ar fi putut fi dezastruos pentru reasiguratori daca firmele afectate aveau o acoperire mai  mare prin asigurare. Totusi, specialistii SWISS Re sustin ca inundatiile recente din Thailanda, pentru care daunele asigurate sunt estimate la 10-15 mld. USD, mare prin asigurare. Totusi, specialistii SWISS Re sustin ca inundatiile recente din Thailanda, pentru care daunele asigurate sunt estimate la 10-15 mld. USD, sau eventualele furtuni de iarna din Europa ar putea aduce totalul acestui an aproape sau chiar peste nivelul inregistrat in 2005.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: