Merkel si Hollande vor ca Grecia sa ramana in zona euro

Data publicarii: 16-05-2012 | International

Situatia de instabilitate politica din Grecia si influenta acesteia in cadrul UE continua sa intereseze si miercuri cele mai importante cotidiene spaniole, care scriu, in acest context, si despre primele discutii avute de noul presedinte francez, François Hollande, cu cancelarul german Angela Merkel, asupra mentinerii Greciei in zona euro.

Lipsa guvernarii in Grecia trage Europa prin inca o luna de neliniste, anunta cotidianul El Pais. Merkel si Hollande sustin insa la unison ca Grecia trebuie sa ramana in zona euro, iar cancelarul german a aratat chiar, mai noteaza cotidianul mentionat, ca "o moneda comuna presupune responsabilitati comune". 

Un pact de crestere, fara a pierde din planurile de austeritate, remarca ABC ca este noul obiectiv al celor doi lideri europeni. Noul presedinte francez, François Hollande, si cancelarul Angela Merkel se angajeaza sa incheie un acord in luna iunie, care sa fie menit scoaterii Europei din criza, precizeaza cotidianul spaniol odata cu mentionarea faptului ca se mentin cateva divergente intre cei doi, care sunt insa de acord cu principiul potrivit caruia trebuie relansata economia. 

Cotidianul La Razon publica miercuri pe prima pagina a editiei tiparite o fotografie in care se vede cum presedintele francez a suportat o ploaie aproape torentiala pe durata ceremoniei de preluare a mandatului. Europa: ploaie peste umezeala, titreaza cotidianul mentionat, si arata ca axa franco-germana vrea ca Grecia sa ramana in zona euro, in ciuda faptului ca elenii nu au fost in stare sa faca un guvern si au facut sa creasca inca o data prima de risc spaniola. 

Cotidianul catalan El Periodico aminteste de situatia din Spania, unde Europa preia fraiele bancilor, iar ministrul economiei, Luis de Guindos, a acceptat ca BCE sa controleze noile audite, precum si curatarea activelor imobiliare, in incercarea de a recupera increderea institutiilor si a pietelor financiare. In context, cotidianul mentionat scrie de asemenea ca in Europa ia nastere Merkollande, iar cei doi lideri, german si francez, vor ca Grecia sa ramana in euro, in vreme ce presedintele francez ii cere cancelarului german renegocierea pactului fiscal. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: