TVR solicita ANAF esalonarea platilor restante catre stat

Data publicarii: 25-05-2012 | Media

Televiziunea Romana a transmis, joi, o solicitare Autoritatii Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) privind incheierea unui acord de esalonare a platilor catre stat, informeaza TVR.

Potrivit sursei citate, planul de echilibrare financiara depinde exclusiv de decizia politica, dat fiind modul in care functioneaza Televiziunea Publica, iar blocarea activitatii acestei institutii in perioada electorala pericliteaza transmiterea a doua evenimente sportive importante si asteptate de publicul larg, respectiv Campionatul European de Fotbal si Jocurile Olimpice de la Londra. 

Presedintele-director general al TVR, Alexandru Lazescu, a afirmat, joi, intr-o intalnire cu jurnalisti si reprezentanti ai societatii civile, ca o radiografie completa a situatiei financiare istorice a Televiziunii va putea fi consultata in perioada urmatoare, aceasta fiind intocmita de Curtea de Conturi si depusa la cabinetul sau in urma cu doua zile. 

"Raportul Curtii de Conturi, care va fi depus la Parlament, confirma in buna parte ceea ce am spus in repetate randuri cu privire la principalele cauze ale situatiei financiare actuale (ex. contractele cu NBC Universal din 2004 - 2005 si cu UEFA Champions League, din 2008 - n. r.). Este o radiografie corecta facuta de o institutie publica abilitata", a spus Alexandru Lazescu, conform unui comunicat al TVR. 

El a completat ca planul de echilibrare financiara a Televiziunii Publice - care prevede reformarea institutiei, scaderea bazei de cheltuieli, corelate cu cresterea veniturilor prin indexarea taxei TV - depinde exclusiv de decizia politica, dat fiind modul in care functioneaza TVR. 

"Cadrul legal e total depasit. Permite un amestec politic generos in activitatea institutiei", a afirmat Lazescu. 

ANAF a blocat luni conturile operationale ale Televiziunii Romane din cauza datoriilor acumulate - din 2005 pana la finalul lui 2011 - catre bugetul de stat. La finalul anului trecut, potrivit TVR, acestea erau in valoare de 272.699.000 de lei, din care circa o treime sunt penalitati. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: