EBRD investeste 55.5 milioane lei in infrastructura de apa din Galati

Data publicarii: 25-05-2012 | Finante-Banci

BERD sprijina in continuare modernizarea infrastructurii de apa si apa uzata in Romania, cu un imprumut de 55,5 milioane lei (aproximativ 12,8 milioane euro) acordat companiei APA Canal Galati, compania publica de furnizare a apei in judetul Galati, in partea de sud-est a tarii, si care deserveste aproximativ 400 000 de locuitori. 

Imprumutul va co-finanta un program de investitii al Uniunii Europene de 551,7 milioane lei (aproximativ  127 milioane euro), conceput pentru a imbunatati calitatea serviciilor de apa existente in Galati in conformitate cu directivele UE. 

Finantarea BERD va fi folosita pentru modernizarea infrastructurii de alimentare cu apa si canalizare in cinci orase ale judetului Galati - Galati, Tecuci, Targu Bujor, Pechea and Liesti. Compania APA Canal  SA Galati va folosi imprumutul pentru finantarea investitiilor in retelele de tratare, furnizare si distributie a apei, precum si pentru colectarea  si epurarea apelor uzate in zonele proiectului. 

Proiectul va permite companiei sa reduca in mod semnificativ pierderile de apa si sa imbunatateasca calitatea serviciilor de apa si canalizare furnizate de catre APA Canal SA Galati. 

"Prin aceasta investitie importanta, BERD continua sa joace un rol cheie in a oferi finantare pentru modernizarea sectorului de apa din Romania. Aceasta noua investitie, pe care am semnat-o astazi, va ajuta compania APA Canal Galati sa aduca operatiunile in conformitate cu standardele europene de mediu si va asigura aprovizionarea cu apa de calitate si servicii de salubrizare clientilor sai”, a declarant  Jean-Patrick Marquet, Director BERD pentru Infrastructura Municipala si de Mediu.  

R2CF a fost lansat in 2010 ca un program-cadru BERD in valoare de 200 milioane euro pentru a sprijini investitii majore in sistemele de apa si canalizare din Romania. Pana in prezent s-au mobilizat si investit peste un miliard de euro din fonduri ale UE in facilitatile de apa si canalizare din Romania.  

De la inceputul operatiunilor sale in Romania, BERD a investit fonduri de peste 5,7 miliarde euro in diferite sectoare economice. 


Ultimele stiri pe BankNews.ro: