Standard&Poor's reconfirma ratingul Romaniei la BB+ cu perspectiva stabila

Data publicarii: 28-05-2012 | Actualitate

Agentia de rating Standard&Poor's a reconfirmat, vineri, rating-ul BB+ al Romaniei pentru obligatiunile pe termen lung emise in moneda straina si locala precum si rating-ul B pentru obligatiunile pe termen scurt emise in moneda straina si locala, cu perspectiva stabila.

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES de Ministerul Finantelor Publice, evaluarea privind Transferul si Convertibilitatea (T&C) este BBB+. 

'Reconfirmarea rating-ului Romaniei reflecta o redresare a economiei prin implementarea masurilor agreate cu finantatorii externi in cadrul Acordului Stand-By de tip preventiv, precum si determinarea Guvernului roman de a consolida stabilitatea fiscala', se precizeaza in comunicatul citat. 

Ratingul 'BB plus' este primul din categoria investitiilor speculative (junk). Standard&Poor's a scos Romania din categoria investment grade in 2008. 

Din partea agentiei de evaluare financiara Fitch, Romania beneficiaza de calificativul "BBB-" pentru credite pe termen lung in valuta si 'BBB' pentru cele in lei. Ratingul pentru credite pe termen scurt atribuit de Fitch este "F3". 

Moody's este singura mare agentie de rating care mentine Romania in categoria tarilor cu rating recomandat pentru investitii. In prezent, Romania are calificativ "Baa3", cu perspectiva stabila. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: