SAP desemnata lider mondial pe segmentul de solutii Business Intelligence

Data publicarii: 28-05-2012 | IT&C

Potrivit companiei de consultanta Gartner Inc., SAP, companie specializata in furnizarea de solutii software de business, a fost desemnata lider mondial pe segmentul aplicatiilor de tip Business Intelligence (BI), cu o cota de piata in 2011 de 23,6%, in timp ce veniturile SAP pe acelasi segment au crescut anul trecut fata de 2010 cu 19,5%. 

 "Suntem de parere ca aceasta crestere pe segmentul de Business Intelligence, care a depasit evolutia pietei, demonstreaza faptul ca solutiile de acest gen sunt din ce in mai utile companiilor, care inteleg necesitatea unor astfel de aplicatii in procesul decizional. Managerii au nevoie de multiple si diverse informatii pentru a putea implementa corect strategiile de dezvoltare”, a declarat John Schweitzer, prim-vicepresedinte si director general al diviziei Analytics din cadrul SAP.

In 2011, SAP a continuat investitiile in dezvoltarea solutiilor de analiza si a adaugat in portofoliul sau aplicatii noi, precum SAP® BusinessObjects™ Predictive Analysis, care permite utilizatorilor sa realizeze diferite scenarii pe baza unor decizii de business si astfel asigura adoptarea celor mai bune masuri pentru cresterea si consolidarea business-ului. In plus, noua versiune a solutiei SAP® BusinessObjects™ Planning and Consolidation, care poate fi rulata pe platforma SAP HANA®, va permite clientilor accelerarea activitatilor de planificare si raportare financiara, astfel incat sa asigure cea mai buna executie bugetara, chiar si atunci cand exista un volum foarte mare de date. De asemenea, SAP a imbunatatit si aplicatiile de analiza specifice pentru fiecare industrie in parte, astfel incat acestea sa poata fi implementate mai rapid in cadrul companiilor private. 

"Investitiile realizate de SAP pe zona de Business Intelligence arata ca in continuare este loc de inovare pe acest segment, iar organizatiile resimt din ce in ce mai mult nevoia unor aplicatii de analiza si raportare care sa le ajute in desfasurarea activitatilor. Apreciez ca intr-un viitor apropiat, va creste interesul pentru astfel de solutii si pentru companiile locale, care, cel putin deocamdata, sunt mai mult concentrate pe solutiile de baza, de tip ERP”, a apreciat si Valentin Tomsa, directorul general al SAP Romania, subsidiara locala a companiei germane.

Potrivit ultimelor date disponibile referitoare la piata locala de solutii de tipul Business Analytics (un segment de piata mai larg, care cuprinde atat solutiile BI, cat si alte tipuri de solutii de analiza si control) valoarea pietei s-a ridicat in 2010 la 4,78 milioane de dolari, respectiv 5,9% din totalul pietei locale de solutii software de business. 

"In 2011, apreciez ca solutiile de tip Business Analytics au avut o pondere similara cu anul anterior. In continuare procentul cred ca se afla la sub 10% din piata locala totala de solutii software de business, insa speram ca acest nivel se va atinge spre sfarsitul lui 2012”, a adaugat Valentin Tomsa.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: