Germania refuza implementarea vignetei: Soferii nu sunt vaca de muls a natiunii

Data publicarii: 29-05-2012 | Auto

Autoritatile germane refuza ideea de a instala o taxa de drum pe sosele si autostrazi. "Pretul mare al benzinei e o taxa deja destul de mare pentru soferi", spun reprezentantii partidului de guvernamant, potrivit automarket.ro.

Daca soferii romani sunt inundati de taxe inca de la cumpararea masinii si continua sa fie taxati pe parcursul detinerii sale prin taxe de drum, vignete, taxe de pod, taxe pe benzina si impozite, politicienii germani gandesc si manageriaza complet diferit situatia posesorilor de masini.

Peter Ramsauer, ministrul Transporturilor din Germania, a propus ca soferii care circula pe soselele si autostrazile din Germania sa plateasca o taxa de drum sau o vigneta, scopul fiind acela de a rotunji veniturile ministerului si de a aduna fonduri necesare pentru dezvoltarea si mentenanta actualei infrastructuri. Propunerea ministrului german vine pe fondul unei aparente "libertati" in ceea ce priveste taxele, soferii germani fiind fericitii posesori ai unor legi care nu le impune plata unor taxe de prima inmatriculare sau pur si simplu de circulatie pe drumurile publice.

Integral in Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: