Samsung Galaxy S III a fost lansat in Europa

Data publicarii: 29-05-2012 | IT&C

Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co a lansat marti ultimul sau smartphone, Samsung Galaxy SIII, pe 28 de piete din Europa si Orientul Mijlociu, in incercarea de a obtine un avans consistent inainte ca rivalul Apple sa vina cu o noua versiune a modelului iPhone, transmite Reuters.

Noul Galaxy S are o diagonala de 4,8 inci, un procesor quad core de 1.4 Ghz si 1Gb RAM, ecran HD Super AMOLED cu o rezolutie de 1280 x 720 pixeli si o camera principala capabila sa inregistreze imagini la 8 MP. Sistemul de operare este Android 4.0, personalizat cu interfata Samsung TouchWiz. 

Potrivit Samsung, pana in luna iulie un numar de 296 de operatori din 145 de tari din intreaga lume vor oferi clientilor Galaxy S III , analistii estimand ca noul smartphone va devansa recordul de 20 de milioane de unitati vandute la nivel mondial stabilit de predecesorul Galaxy S2. 

'Pre-comenzile pentru Galaxy S III le-au depasit pe cele pentru oricare alt dispozitiv echipat cu sistemul de operare Android', a declarat un purtator de cuvant de la Vodafone Group. 

'Galaxy S3 este un concurent serios pentru viitorul iPhone. Este posibil sa fie cel mai bine vandut smartphone din acest an, insa adevaratul test va veni atunci cand va fi lansat noul iPhone', a declarat analistul IDC, Francisco Jeronimo. 

In primul trimestru al acestui an Samsung a vandut 44,5 milioane smartphones, adica 21.000 de unitati in fiecare ora, ceea ce inseamna ca grupul sud-coreean controleaza 30,6% din piata globala. Pe locul secund se situeaza Apple care a vandut 35,1 milioane iPhones, cu o cota de piata de 24,1%. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: