Ce comisioane platim pentru banii pastrati in contul bancii?

Data publicarii: 29-05-2012 | Finante-Banci

Autoritatile din Romania urmeaza trendurile lansate pe plan extern in domeniul serviciilor financiare, din perspectiva echitatii acestora fata de consumatori, usor defazat, insa, identificand nereguli constatate de Comisia Europeana inca de acum trei ani. Este cercetat in prezent nivelul ridicat al comisioanelor percepute de institutiile financiare clientilor care isi tin banii intr-un cont bancar.

Dupa ce Tribunalul Uniunii Europene a confirmat decizia Comisiei de a interzice comisioanele interbancare multilaterale practicate de MasterCard, seful Consiliului Concurentei (CC), Bogdan Chiritoiu, a dezvaluit ca CC a demarat, inca de anul trecut, un studiu care analizeaza nivelul comisioanelor bancare aferente cardurilor.

"Avem un studiu de piata pe carduri, inceput de anul trecut. Romania are unele dintre cele mai mari comisioane din Europa. Este un motiv de ingrijorare. Tragem cu ochiul si la ce se intampla in Uniunea Europeana. Comisia a castigat in instanta, la Curtea Europeana de Justitie, cu o decizie din 2007, in care s-a decis ca MasterCard si Visa practicau comisioane prea mari. Este un motiv de preocupare pentru noi. Desfasuram o analiza a noastra interna. Ar trebui sa fie concurenta si pe aceasta piata si tarife mai mici la carduri", a afirmat Bogdan Chiritoiu. 

Integral in Ziare.com

Ultimele stiri pe BankNews.ro: