Conferinta Pensia privata, provocare si oportunitate pentru angajatori

Data publicarii: 01-06-2012 | Finante-Banci

Angajatorii din Romania se pot implica mai mult pentru informarea propriilor salariati si pentru dezvoltarea sistemului de pensii private, in beneficiul acestora: aceasta este concluzia evenimentului "Pensia privata, provocare si oportunitate pentru angajatori”, care a avut loc ieri, 31 mai 2012 in Bucuresti.

Conferinta a fost organizata in parteneriat de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR) si HR Club (Asociatia Profesionistilor in Resurse Umane). Seminarul a adus in jurul mesei de dezbatere specialisti in resurse umane, manageri de top ai unor mari companii din mediul de afaceri local, consultanti, reprezentanti ai industriei de pensii private, ai autoritatii de supraveghere si ai mass-media.

Evenimentul face parte din seria eforturilor comune CSSPP - APAPR de informare a publicului privind importanta economisirii private in vederea pensionarii, domeniu pentru care companiile angajatoare manifesta un interes in crestere.

In ceea ce priveste pensiile facultative (Pilonul III), prezentarile s-au concentrat pe deductibilitatea fiscala totala ca principal avantaj al acestui sistem. In zona pensiilor obligatorii (Pilonul II), dezbaterile au vizat in primul rand importanta informarii privind exercitarea dreptului de a alege fondul de pensii, pentru tinerii intrati pentru prima data pe piata muncii. Au atras atentia in principal modelul de calcul al deductibilitatii fiscale pentru pensiile facultative, precum si studiul centrat pe zona de compensatii si beneficii, in vederea atragerii si fidelizarii fortei de munca.