FMI nu are niciun proiect de asistenta financiara pentru Spania

Data publicarii: 01-06-2012 | International

Fondul Monetar International (FMI) a facut cunoscut joi ca nu are in prezent niciun proiect de asistenta financiara pentru Spania, adaugand ca Madridul nu i-a cerut nimic de acest gen, informeaza AFP.

'FMI nu are niciun plan care implica un ajutor financiar pentru Spania. In plus, Spania nici nu a solicitat sprijin financiar din partea FMI', a declarat un purtator de cuvant al Fondului, Gerry Rice, in cadrul unei conferinte de presa la Washington. 

Gerry Rice a facut aceste declaratii in conditiile in care vicepresedintele Consiliului spaniol, Soraya Saenz de Santamaria, urma sa se intalneasca joi cu directoarea executiva a FMI, Christine Lagarde, in capitala SUA, unde se afla sediul FMI. 

Aceasta reuniune trebuie sa ofere posibilitatea de a 'discuta despre evolutiile recente din economia Spaniei si din zona euro', a precizat Gerry Rice. 

Spania traieste un moment de tensiune extrema pe piete. Aceasta noua turbulenta urmeaza anuntului de salvare publica a Bankia, a treia mare banca spaniola in termeni de active, pentru suma totala de 23,5 miliarde de euro, dintre care 19 miliarde euro mai trebuie inca gasite.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: