Promovabilitate de 34,20% la sesiunea speciala a bacalaureatului

Data publicarii: 01-06-2012 | Diverse

Promovabilitatea la sesiunea speciala a examenului de bacalaureat, sesiune organizata pentru absolventi de liceu olimpici si participanti la concursurile internationale, este de 34,20%, a declarat joi pentru AGERPRES secretarul de stat pentru invatamant preuniversitar, Stelian Fedorca.

Potrivit acestuia, din cei 880 de candidati inscrisi au fost prezenti 877 si au fost admisi 300. 

Secretarul de stat a precizat ca in total au fost eliminati de la sesiunea speciala a bacalaureatului 25 de candidati, dintre acestia 20 numai la proba scrisa de limba si literatura romana. 

"Cei care au picat pot participa la sesiunea bacalaureatului din luna august. Ei acum se duc in competitiile internationale", a explicat Stelian Fedorca. 

El a precizat ca majoritatea celor picati sunt dintre candidatii care participa la olimpiade si concursuri internationale sportive. El a adaugat insa ca printre cei care au luat bacalaureatul cu note foarte mari sunt si sportivi de performanta. 

Secretarul de stat a mentionat ca salile de examinare ale bacalaureatului special desfasurat la Bacau au fost supravegheate de camere video. 

Procentul de promovabilitate la sesiunea speciala a bacalaureatului de anul trecut a fost de 99%. 

Sursa: AGERPRES