BRD organizeaza Saptamana Solidaritatii pentru spitalul Marie Curie din Bucuresti

Data publicarii: 05-06-2012 | Finante-Banci

 BRD - Groupe Societe Generale organizeaza campania "Saptamana Solidaritatii”. Actiune traditionala de CSR a Grupului Societe Generale, "Saptamana Solidaritatii” este un eveniment in cadrul caruia angajatii grupului se implica in actiuni de voluntariat in sprijinul comunitatilor locale.

In aceasta perioada, BRD va derula in agentiile sale din intreaga tara, sub motto-ul "Impreuna pentru cei mici”, o campanie de donatii pentru renovarea blocului operator al Clinicii de Chirurgie "Alexandru Pesamosca” a Spitalului de copii Marie Curie. 

Pe durata campaniei, angajatii bancii vor fi voluntari pentru cauza spitalului si vor invita clientii si partenerii BRD sa doneze si ei pentru renovarea blocului operator din spital. Afisele campaniei vor fi expuse in agentiile BRD incepand cu 1 iunie si pana la sfarsitul anului.

Banca nu percepe comision pentru donatiile facute in contul campaniei - RO11BRDE410SV08044774100 (Fundatia Salvati-va Ingerii).

"Spitalul de copii Marie Curie a fost inaugurat in 1984, iar blocul operator nu a mai fost renovat de la inaugurare. Anual, peste 5.000 de copii din toata tara beneficiaza aici de interventii chirurgicale dificile, sustinute de una dintre cele mai bune echipe de medici chirurgi pediatri din Romania.  Conditiile in care se lucreaza acum sunt dificile, insa este impresionanta dedicarea medicilor care continua sa lucreze in spital si care vor si pot sa faca mai mult, dar nu au aparatura si spatii. Daca se va reusi strangerea sumei necesare, spitalul ar putea avea cea mai moderna sectie de chirurgie pediatrica din Romania si foarte multe vieti de copii ar putea fi salvate”, a declarat Flavia Popa, Secretarul General al BRD.

Campania este realizata de BRD in colaborare cu Fundatia Mereu Aproape, Fundatia Salvati-va Ingerii a realizatoarei tv si radio Liana Stanciu si a lui Mihai Georgescu si cu concursul celor 3 mari campioni ai Romaniei - Nadia Comaneci, Ilie Nastase si Gheorghe Hagi.

”Inca de la infiintarea Fundatiei Mereu Aproape in anul 2005, preocuparea pentru sustinerea cazurilor medicale, in special cele ale copiilor grav bolnavi, a avut un caracter aparte. Pastram hotararea de a face tot ce tine de noi, ca profesionisti, ca echipa unita prin viziune si valori comune, iar asta ne ajuta sa facem fata situatiilor dificile, inclusiv a celor ce decurg din necesitatea de a obtine fondurile pentru desfasurarea serviciilor oferite de fundatie. Fundatia Mereu Aproape a mai sprijinit Spitalul MS Curie si in 2007, asa ca megem inainte” a spus Sandra Stoicescu, presedintele fundatiei.

"Chirurgii sunt adevaratii reparatori de ingeri” spune Liana Stanciu. 

"Renovarea blocului operator ne va permite sa operam mult mai multi copiii aici, la noi in tara, iar parintii nu vor mai trai stresul de a cauta tratamente costisitoare in strainatate. Numele MS Marie Curie este strans legat de cel al domnului Profesor Pesamosca, care a lucrat si trait in spital; mare parte din echipa de medici chirugi care opereaza acum in spital fiind formata din elevii dansului”, declara Dr. Radu Spataru - Director Medical al Spitalului si chirurg recunoscut. 

BRD - Groupe Societe Generale este cea de-a doua banca din Romania dupa totalul activelor si are cea de-a doua capitalizare bursiera la BVB. Banca are aproximativ 2,5 milioane clienti si opereaza o retea de peste 930 de unitati. BRD face parte din Grupul Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri de servicii financiare din zona euro.

Fundatia Salvati-va Ingerii desfasoara activitati in Spitalul de pediatrie Marie Curie din anul 2008. Campaniile derulate de fundatie pana in prezent au vizat renovarea si imbunatatirea conditiilor de spitalizare in sectia de cardiochirurgie a spitalului si zona de oncologie pediatrica. Rezultatele obtinute pana acum sunt consolidarea si up-gradarea sectiei de oncologie zi de la etajul 4 al spitalului, achizitionarea de aparatura de diagnostic: cel mai nou model de ecograf Matrix IU22 - un aparat ce poate inlocui in anumite cazuri rezonanta magnetica pentru care este necesara sedarea copilului, un bronchoscop Pentax, extinderea activitatii din zona laboratorului, care a fost dotat cu cea mai moderna aparatura de histopatologie din tara (criomicrotom, masa de colorare, microscop etc).