Internet banking vs banking la ghiseu

Data publicarii: 05-06-2012 | Finante-Banci

Se spune ca prima banca din lume a aparut in secolul 18 iHr, odata cu imprumuturile date comerciantilor de catre preotii din Babylon. Dupa aproape 4.000 de ani, in 1995, primele servicii bancare online deveneau disponibile consumatorilor din Statele Unite. 

In prezent, clientii bancilor pot cumpara produse si servicii financiare fie din confortul casei sau de la biroul unde lucreaza zilnic, fie direct de la ghiseu. Care este mai convenabil, Internet bankingul sau bankingul traditional? Avantajele si dezavantajele fiecaruia va pot ajuta sa va formati o parere. 

Avantaje :

1. Principalul avantaj este flexibilitatea, adica faptul ca puteti accesa acest serviciu de oriunde exista conexiune la internet, fara sa mai instalati programe suplimentare.

2. Disponibilitatea este practic totala, 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana, 365 de zile pe an. Aceasta banca este intotdeauna deschisa, dar operarea tranzactiilor este facuta tot de perso-nalul bancar. Astfel, operatiunile ordonate in weekend vor fi inregistrate in prima zi lucratoa-re, iar cele ordonate pe timpul noptii vor fi tra-tate a doua zi. 

Integral pe InComeMagazine.ro