Ovidiu Silaghi: Transalpina, receptionata in septembrie

Data publicarii: 06-06-2012 | Turism

Lucrarile de reabilitare si modernizare a DN 67 C, Transalpina, care face legatura intre Sebes, judetul Alba, si Bengesti, judetul Gorj, au fost executate in procent de 81,5%, receptia fiind programata pentru luna septembrie, a anuntat, marti, la Alba Iulia, ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Ovidiu Silaghi.

Valoarea investitiei se ridica la peste 1.316.650.000 de lei, potrivit ministrului Silaghi. 

In ceea ce priveste eliberarea avizului de mediu pentru acest proiect, ministrul Transporturilor a sustinut ca a discutat deja in acest sens cu ministrul Mediului si ca 'problema va fi rezolvata'. 

'Transalpina' strabate o zona cunoscuta si sub denumirea de 'Elvetia Romaniei', cu un potential turistic deosebit, nevalorificat insa pana in prezent din cauza starii precare a drumului, care, desi avea statut de drum national, era asfaltat doar partial, fiind inchis in timpul iernii. 

DN 67 C ajunge la o altitudine record de 2.107 de metri, pe Varful Papusa, si are o lungime de 148 de kilometri, proiectul de modernizare depasind in dimensiuni, dificultate de executie si pret Transfagarasanul. Se pare ca drumul a fost construit in timpul romanilor, avand o importanta strategica, si a fost modernizat in perioada interbelica, de catre regele Carol al II-lea. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: