Mai iese soarele si pe Bursa

Data publicarii: 07-06-2012 | Bursa

Bursa a crescut cu 1,12% miercuri, dupa ce marti indicele general al BVB a atins cel mai scazut nivel din ultimii doi ani si noua luni, pe o lichiditate sustinuta de operatiunile cu actiuni Fondul Proprietatea (FP) si Erste Bank (EBS), potrivit Mediafax. Aceasta este prima zi de crestere pe bursa, dupa cinci sedinte consecutive de scadere.

La jumatatea zilei piata urca cu 1,58%, in conditiile in care bursele mature inregistrau castiguri de pana la 2%. Cresterile au incetinit in a doua jumatate a sedintei si pe pietele vest-europene.

"Cresterea de astazi (miercuri, n.r) s-a datorat aprecierilor consistente consemnate de pietele externe. Cauza o constituie schimbarea perceptiei investitorilor vis-a-vis de situatia din zona euro, dupa intalnirea G7. Ministrii de finante ai statelor G7 sunt mult mai hotarati sa ajute Spania si Grecia pentru a se stabiliza economic. In plus, cresterea impresionanta a PIB-ului din Australia a dus la o crestere importanta pe pietele asiatice, fapt care a amplificat si cresterile din Europa", a afirmat directorul de operatiuni al Estinvest, Marcel Murgoci.

Integral in â Wall Street