Alegeri locale 2012. Harta Romaniei, numaratoarea paralela a partidelor.

Data publicarii: 11-06-2012 | Politica

Alegerile locale au schimbat harta politica a Romaniei, colorand-o din portocaliu, in rosu. Orase si judete in care PDL domina clar pana acum, au fost castigate de aceasta data de candidatii USL. Si asta incepand cu Bucurestiul, unde USL are acum 5 din cele 6 sectoare si si-a vazut candidatul sustinut, Sorin Oprescu, reconfirmat in functia de primar general.

Iar diferenta - uneori uriasa - intre candidatii USL si cei PDL, i-a facut pe liderii de partide sa constate ca a fost in primul rand un vot politic.  Si care ar trebui sa-i ingrijoreze pe toti: pe invinsi, deoarece nu mai este mult pana la alegerile parlamentare, iar pe invingatori - deoarece creeaza o asteptare, la inaltimea careia trebuie sa se ridice. Mai ales in noua formula, cu alegerile intr-un singur tur de scrutin, in care invingatorul ia tot.

Pana la ora 21.00, cand s-au inchis sectiile de votare, s-au prezentat la urne 56, 39 % dintre cei peste 18 milioane de alegatori inscrisi pe listele electorale. Cea mai mare prezenta s-a inregistrat in judetul Ilfov peste 72% iar cei mai putin votanti au fost in judetul Iasi , peste 50 % din total alegatori. Potrivit rezultatelor exit-pollurilor la nivelul municipiilor au fost centralizate 38 din cele 63 , PDL avand 10, USL - 23 si UDMR - 4.

Sursa informatiilor din HARTA - Mediafax, care citeaza numaratorile paralele ale partidelor.

Integral in StirileProTv.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: