Aceasta tara ar putea intra in FALIMENT. Ar fi A DOUA OARA

Data publicarii: 11-06-2012 | International
Desigur ca primul stat care va vine in minte atunci cand va ganditi la falimentul de tara este Grecia, cu a carei potentiala intrare in incapacitate de plata ne-am obisnuit deja.

Interesant este ca cel mai apropiat stat de faliment dupa Grecia nu este nici Italia, nici Spania, nici Portugalia, ci un stat care a mai intrat o data in default in 2001.

Conform unui top realizat de Business Insider privind eventualitatea unui faliment suveran, Argentina se afla pe locul al doilea dupa Grecia. Criteriul topului este nivelul costurilor primei de risc. Astfel, Argentina are un cost de asigurare a 10.000 de dolari de datorie suverana este de 1.394,22 de puncte (bps), in crestere cu 51,22% fata de inceputul anului trecut si cu 125,97% fata de perioada similara a anului trecut.


Productia de petrol a Argentinei a scazut cu 22% in perioada 2000-2010, desi cererea interna a crescut cu 40%, potrivit datelor furnizate de Institutul argentinian pentru Petrol si Gaze, astfel incat guvernul de la Buenos Aires este nevoit sa importe anual petrol in valoare de miliarde de dolari.

 

Citeste integral in Capital.ro.