Leul se depreciaza. BNR intervine iar in piata

Data publicarii: 13-06-2012 | Finante-Banci
Banca Nationala a anuntat un curs de referinta in crestere usoara, la 4,4593 lei/euro, iar dealerii spun ca deprecierea leului a fost temperata de obisnuitele interventii ale bancii centrale de la jumatatea sesiunii, potrivit Mediafax.



In sedinta precedenta, cursul a coborat pentru a saptea zi consecutiv si s-a plasat la 4,4587 lei/euro.

Referinta pentru dolar a coborat cu 0,6 bani, de la 3,5628 unitati la 3,5568 unitati. In acelasi timp, cursul pentru franc a scazut nesemnificativ, de la 3,7128 lei/franc la 3,7122 lei/franc.

Cursurile de referinta leu/dolar si leu/franc sunt calculate de BNR in functie de paritatea leu/euro si ratele de schimb euro/dolar si euro/franc.

Moneda nationala a fost stabila la deschiderea sesiunii interbancare de miercuri, inregistrand oscilatii usor peste 4,46 lei/euro, intr-o piata linistita, potrivit dealerilor.

Spre jumatatea sesiunii, cursul a inceput sa scada, ca urmare a interventiei indirecte a BNR, care are loc deja in mod obisnuit inainte de ora 13:00, cand banca centrala anunta cursul de referinta. Cotatiile au coborat pana la un minim de 4,4602 lei/euro, pe o lichiditate in crestere, iar referinta s-a plasat sub acest nivel.

Valutele din regiune consemnau miscari mixte, pe volume de transfer reduse.

Bancile comerciale au practicat miercuri dobanzi de 4,96% - 5,43% pe an pentru plasamentele cu scadenta la o zi, usor mai sus fata de cele de marti. Dobanzile practicate pentru sumele plasate pe termen de o saptamana au crescut de asemenea usor, la 4,96 - 5,46% pe an.

Sursa: Realitatea.net.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: