Bruxelles-ul nu a trimis invitatii nominale pentru Consiliul European din 28 iunie

Data publicarii: 14-06-2012 | Politica
Bruxelles-ul a trimis statelor membre UE o circulara in vederea summit-ului din 28-29 iunie. Aceasta nu este o invitatie si ea nu este specific adresata nimanui, ci este o simpla procedura de rutina pentru organizarea reuniunii.


 

Serviciul de presa al Consiliului de ministri confirma faptul ca o circulara a fost trimisa in toate capitalele UE, in vederea viitorului summit european. Prin aceasta, statele membre sunt rugate sa comunice Consiliului componenta delegatiei care le va reprezenta pe fiecare, ca si numele si functia sefului delegatiei. Aceste detalii servesc pregatirii logistice a reuniunii.

 

Consiliul sau presedintele UE, Herman Van Rompuy nu pot trimite invitatii nominale, inainte de a sti cine este seful delegatiei fiecarei tari, acest lucru fiind decis strict la nivel national.

 

O invitatie asa-zis nominala va fi trimisa cu trei zile inainte de 28 iunie si ea va fi adresata sefilor de delegatii. Invitatia semnata de Herman Van Rompuy va detalia agenda summit-ului si asteptarile pe care el insusi le are de la aceasta reuniune.

 

Integral in Money.ro.