Leul se stabilizeaza. Vezi cursul

Data publicarii: 14-06-2012 | Finante-Banci

 
Moneda nationala s-a apreciat spre jumatatea sesiunii, ca urmare a interventiilor indirecte ale bancii centrale, spun dealerii, iar BNR a stabilit un curs de referinta apropiat de cel de miercuri, la 4,4595 lei/euro, potrivit Mediafax.


In sesiunea precedenta, cursul s-a plasat la 4,4593 lei/euro.
Referinta pentru dolar a coborat cu 0,38 bani, de la 3,5568 unitati la 3,5530 unitati. In acelasi timp, cursul pentru franc a urcat de la 3,7122 lei/franc la 3,7142 lei/franc..

Cursurile de referinta leu/dolar si leu/franc sunt calculate de BNR in functie de paritatea leu/euro si ratele de schimb euro/dolar si euro/franc.

Moneda nationala a fost stabila la inceputul sesiunii interbancare de joi, cu oscilatii peste 4,46 lei/euro, pana la ora 11:00.

Ulterior, volumele de valuta tranzactionata au crescut semnificativ, iar dealerii spun ca banca centrala a intervenit din nou indirect pentru sustinerea leului.

Valutele din regiune afisau corectii usoare, jucatorii fiind ingrijorati in privinta responsabilitatilor Germaniei legate de zona euro. Sentimentul negativ a fost accentuat, dupa ce randamentul obligatiunilor Spaniei a trecut peste pragul psihologic de 7%.

Bancile comerciale au practicat joi dimineata dobanzi de 4,98% - 5,43% pe an pentru plasamentele cu scadenta la o zi, usor mai sus fata de cele de miercuri. Dobanzile practicate pentru sumele plasate pe termen de o saptamana au stagnat la 4,96 - 5,46% pe an.

Sursa: Realitatea.net.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: