Alico sustine parintii sa ia decizii importante pentru copiii lor

Data publicarii: 15-06-2012 | Finante-Banci

  •  Parintii prefera produsele traditionale de asigurare din portofoliul Alico destinate copiilor, acestea  cumuland 70%  din optiunile lor in 2011, fata de  30% cat au reprezentat contractele unit-linked
  •  Pe langa politele dedicate lor, copiii sunt inclusi in asigurarile suplimentare atasate altor contracte de asigurare, iar suma asigurata medie s-a dublat in 2011 fata de 2010 (crestere cu 124%)

Parintii prefera in mod evident produsele traditionale de asigurare destinate copiilor, acestea reprezintand 70% din numarul total al politelor incheiate de Alico Asigurari Romania in 2011, fata de 30% cat au cumulat politele unit-linked, in linie cu evolutia pietei de asigurari de viata. Varsta medie a copiilor pentru care parintii au ales sa incheie o asigurare Alico pentru protectia financiara a acestora s-a mentinut anul trecut la nivelul de 5 ani, similar celui din 2010, demonstrand preocuparea in acest sens inca din primii ani de viata.

Alico Asigurari pune la dispozitia parintilor mai multe  optiuni pentru protectia copiilor: in primul rand,  polite individuale Junior, care includ atat o componenta de economisire pe termen lung, cat si protectie financiara pentru copil si pentru parintele titular de polita. In plus, pentru mai multa protectie, aceste contracte ofera o gama larga de asigurari suplimentare care pot fi atasate la polita fie de la inceput, fie pe parcursul contractului, avand, in mod similar, beneficii pentru copil si pentru parinte. In al treilea rand,  copiii  pot fi inclusi in asigurarile suplimentare atasate altor contracte de asigurare, care ofera in principal beneficii de spitalizare si chirurgicale in caz de accident si imbolnavire.

"Parintii  acorda o atentie speciala viitorului copiilor,  avand la baza atat o motivatie rationala,  din dorinta de a asigura celor mici o sansa pentru un start cat mai bun in viata, dar si una emotionala, intrucat copiii sunt proiectia in viitor a parintilor, imaginea idealizata a acestora odata cu trecerea anilor. Produsele noastre acopera necesitatile reale de protectie si economisire pentru copii, iar pe parcursul anului 2011 Alico a sustinut parintii sa isi protejeze copiii atat prin politele Junior, cat si prin intermediul asigurarilor suplimentare atasate altor tipuri de polite, ai caror beneficiari sunt cei mici,  suma asigurata medie a acestor asigurari suplimentare  dublandu-se fata de 2010”,  a declarat Theodor Alexandrescu, Chief Executive Officer Alico Asigurari Romania. 

Prima medie anuala pentru politele Junior a crescut usor anul trecut fata de 2010, cu 3,3%, in cazul produsului traditional si s-a mentinut la o valoare similara in cazul produsului cu componenta de investitii (unit-linked). 

Daca suma asigurata medie a politelor Junior s-a mentinut la acelasi nivel in 2011 fata de 2010, suma asigurata medie a asigurarilor suplimentare atasate acestor polite a crescut cu 15% in acelasi interval.

Despre politele pentru copii Junior

Alico Asigurari Romania pune la dispozitia clientilor doua produse pentru copii: programul de asigurare cu economisire pentru copii Junior Extra si planul de asigurari si investitii Junior Invest.

Junior Extra permite realizarea de economii pana la maturitatea contractului, cand copilul va dispune de o suma asigurata garantata, la care se adauga un beneficiu investitional. In plus, polita asigura copilului protectie financiara in cazul unei spitalizari sau interventii chirurgicale pentru copil ca urmare a unui accident sau a unei imbolnaviri si in cazul unui eveniment tragic neprevazut, precum decesul parintelui.

Junior Invest este un produs hibrid prin care copilul va dispune la maturitatea contractului de o suma asigurata fixa, cu o dobanda garantata, plus profitul obtinut de-a lungul anilor prin investirea primelor de asigurare in unul dintre cele 3  fonduri de investitii administrate de Alico Asigurari. In plus,  polita ofera protectie financiara in cazul unei spitalizari sau interventii chirurgicale pentru copil si in cazul in care parintele sau tutorele este expus la riscuri majore (deces prematur sau invaliditate din accident).

Suplimentar,  in cazul ambelor tipuri de contract,  copilul primeste un bonus de maturitate de 5  - 10%  din suma asigurata daca toate primele au fost achitate la termenul indicat pe perioada contractului.

Alico si Snoopy asteapta toti copiii pentru o calatorie de neuitat cu balonul cu aer cald!

Alico Asigurari Romania invita duminica, 17 iunie, intre orele 10:00 si 13:00 toti parintii si copiii sa dea startul la distractie in vacanta de vara, in parcul Herastrau, zona Roata Mare. Snoopy insusi ii va intampina cu multe jocuri, personaje indragite, teatru de papusi, premii pentru fiecare si, marea atractie, ridicari la ancora in balonul cu aer cald. Pentru 4 norocosi, prin tragere la sorti, premiul special va fi o plimbare deasupra Bucurestiului.