UNSAR a organizat Conferinta Asiguratorilor din Romania

Data publicarii: 18-06-2012 | Finante-Banci

Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania - UNSAR - a organizat miercuri 13 iunie 2012  Conferinta Asiguratorilor din Romania, eveniment de referinta pentru industria de profil si totodata o manifestare menita sa deschida noi cai de dialog asupra unor probleme importante ale pietei asigurarilor. La Conferinta au participat circa 200 de persoane, reprezentanti ai Guvernului Romaniei, Institutului de Fizica a Pamantului, Insurance Europe, specialisti din cadrul companiilor de asigurari membre UNSAR, brokeri de asigurari etc, moderarea dezbaterilor fiind asigurata de catre jurnalistul si analistul economic Dan SUCIU.

Lectorii care prin alocutiunile lor si-au adus contributia la succesul Conferintei  au fost:

  • Vasile Cepoi - Ministrul Sanatatii
  • Constantin Buzoianu - Presedinte CSA
  • Cristian Sporis - Secretar de Stat, Ministerul Finantelor Publice
  • Catalin Constantin Chiper - Secretar de Stat, Ministerul Administratiei si Internelor
  • Mircea Radulian, Director Stiintific Institutul National pentru Fizica  Pamantului
  • Rosella Miceli - Insurance Europe
  • Rangam Bir - Presedinte UNSAR
  • Adrian Marin - Responsbil Sectiunea de asigurari de bunuri si proprietati UNSAR
  • Mihai Tecau - Presedinte Directorat Omniasig, Vienna Insurance Group, companie membra UNSAR
  • Cornelia Coman - Vicepresedinte, Responsabil Sectiunea de asigurari de viata UNSAR i
  • Carmen Radu - UNSAR, Responsabil Sectiunea de Asigurari de Sanatate, UNSAR

Tematica evenimentului a fost structurata pe doua sectiuni, prima dintre acestea cu referire la problematica asigurarilor de riscuri catastrofale (NatCat), cea de-a doua fiind dedicata asigurarilor de viata si celor de sanatate.

In prezentarea cu titlul "Indeplinirea promisiunilor -Oportunitati si provocari pentru piata asigurarilor din Romania” , Presedintele UNSAR, Dl. Rangam BIR a  precizat faptul ca :prin activitatile noastre (ale asiguratorilor), am contribuit la consolidarea de active economice substantiale in economia romaneasca. Activele totale depaseau la sfarsitul anului 2010 suma de   16,8  miliarde de RON. Presedintele UNSAR a adaugat: 

 "Piata asigurarilor a investit in active guvernamentale circa 1 miliard de euro, in pofida crizei din ultimul an, fapt ce demonstreaza potentialul acestei industrii.”

La randul sau Dl. Vasile Cepoi, Ministrul Sanatatii a punctat:calendarul noului proiect de lege a sanatatii,  act legislativ de importanta sociala deosebita:

"Pana pe 30 iulie  proiectul de lege, inclusiv asumarea politica, asumarea in Guvern, trebuie sa fie finalizat. Acesta va fi postat pe site-ul Mi nisterului Sanatatii si apoi timp de doua luni avem posibilitatea sa dezbatem acest proiect de lege iar in septembrie legea va intra in Parlament. ”.

Referindu-se la obiectivele majore ale Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor in perioada urmatoare, Dl. Constantin BUZOIANU , Presedintele CSA a mentionat:

"Pe agenda Consiliului CSA exista un subiect mai important decat cresterea sau scaderea pietei, profitabilitatea sau neprofitabilitatea companiilor de asigurare, un subiect care influenteaza in mod semnificativ rezultatele asiguratorilor si imaginea intregii industrii de asigurari. Este vorba despre protectia intereselor asiguratilor, o tema aflata astazi mai mult decat oricand pe agenda tuturor autoritatilor de supraveghere ale pietelor financiare”.

Conferinta Asiguratorilor din Romania, organizata de UNSAR isi doreste sa devina un eveniment organizat anual al carui prestigiu sa creasca in timp iar peste ani sa putem vorbi despre o traditie a acestei manifestari.

Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania - UNSAR - reprezinta 22 de companii, care detin impreuna o pondere de peste 91% din piata locala de asigurari.

UNSAR s-a constituit ca organizatie profesionala a pietei de asigurari in anul 1994, la initiativa a 13 companii. UNSAR este membru cu drepturi depline al Federatiei Asociatiilor Asiguratorilor din Europa - Insurance Europe.