Consiliul Concurentei a decis recuperarea ajutoarelor de stat ilegale

Data publicarii: 12-10-2006
Consiliul Concurentei a stabilit, in cadrul unei investigatii declansate in zonele defavorizate, ca patru agenti economici au depasit nivelul maxim admis al intensitatii ajutorului de stat (SC ITALSTEI SRL - judetul Bihor, SC GEMARK RECORDS SRL - judetul Hunedoara, SC VISA SA - judetul Hunedoara, SC EURO MARCA COMPANY SRL - judetul Salaj), iar un agent economic (SC LAS PAN SRL - judetul Hunedoara) a atins nivelul maxim admis al intensitatii, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.

Investigatia a fost declansata in urma unei actiuni de monitorizare a ajutoarelor de stat acordate agentilor economici care isi desfasoara activitatea in zonele defavorizate.

Ajutoarele de stat acordate, peste limita maxim admisibila a intensitatii, acestor agenti economici sunt in cuantum de 76.224,63 RON, la care se adauga dobanzi de 3.968,90 RON, calculate pentru perioada cuprinsa intre data la care ajutoarele de stat ilegale au fost puse la dispozitia beneficiarilor si 30 septembrie 2006.

Sumele reprezentand ajutoarele de stat ilegale si incompatibile de care au beneficiat agentii economici din zonele defavorizate, impreuna cu dobanda aferenta, vor fi recuperate in conformitate cu prevederile Legii nr. 143/1999 privind ajutorul de stat, republicata.

Ajutoarele de stat acordate peste limita maxima admisa a intensitatii sunt ajutoare de stat ilegale si incompatibile atat cu prevederile Tratatului de Aderare a Romaniei la Uniunea Europeana, cat si cu prevederile OUG nr. 24/1998 privind regimul zonelor defavorizate.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: