Andreas Treichl preia conducerea boardului BCR

Data publicarii: 12-10-2006
Seful Erste Bank, Andreas Treichl, a preluat, joi, functia de presedinte al Consiliului de Supraveghere al Bancii Comerciale Romane (BCR), iar responsabilul cu managementul de programe in cadrul Erste Bank, Manfred Wimmer, a fost numit vicepresedinte, a informat un comunicat al Erste Bank. De joi, reprezentantii Erste Bank isi preiau functiile in Consiliul de Supraveghere al BCR. Astfel, presedintele Erste Bank, Andreas Treichl, a preluat functia de presedinte al Consiliului de Supraveghere, iar responsabilul cu managementul de programe la nivel de grup in cadrul Erste Bank, Manfred Wimmer, a fost numit vicepresedinte al Consiliului de Supraveghere.

Ceilalti membri ai consiliului de supraveghere numiti de catre Erste Bank sunt Christian Coreth, membru al consiliului director al Erste Bank responsabil cu managementul riscului, si directorul diviziei de IT din Erste Bank, Herbert Juranek. Ei ii inlocuiesc pe fostii membri reprezentand AVAS (Gheorghe Ionescu si Joszef Birtalan), BERD (Oliver Greene) si IFC (Thomas Krayenbuehl).

"Fostul presedinte al Consiliului de Supraveghere al BCR, Daniel Daianu, a fost de acord sa ramana membru al consiliului de supraveghere", se precizeaza in comunicatul bancii austriece. Ceilalti membri ai Consiliului de Supraveghere sunt Teodor Mihaescu (SIF Muntenia) si Mihai Fercala (SIF Transilvania), care vor continua sa reprezinte SIF-urile in conducerea bancii.

Reprezentantii Erste pariaza pe piata bancara romaneasca, care se va dezvolta rapid in urmatorii ani, pe fondul progresului economic general al tarii. "Cu o crestere medie a produsului intern brut (PIB) de 6,1 % intre 2002 si 2004, un PIB per locuitor de aproximativ 2.700 Euro in 2004 (fata de 29.000 in Austria) si o rata a depozitelor la PIB de 24 % (fata de 89 % in Austria), Romania este semnificativ mai putin dezvoltata decat economiile si pietele bancare din tarile UE", se aminteste in documentul citat. 

"Cu toate acestea, Erste Bank are convingerea ca un nivel atat de scazut de penetrare bancara se va traduce intr-un substantial potential de crestere pe termen lung, avand in vedere ca economia Romaniei converge catre economiile europene mai dezvoltate", se mai arata in comunicat.

Sectoarele bancar corporativ, de credite pentru consumatori, depozite de economii, carduri bancare si de management al activelor au "un potential de crestere considerabil", considera conducerea Erste Bank.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: