Peste 5.000 de masini noi au fost inmatriculate in luna iunie

Data publicarii: 20-06-2012 | Auto

Cele mai multe autovehicule noi inmatriculate in luna iunie sunt cele ale marcii autohtone de automobile, Dacia. Urmeaza Skoda si Volkswagen, dar sunt si romani care si-au cumparat Infiniti, Chevrolet, Porsche sau Maserati.

Peste 5.000 de autovehicule noi au fost inmatriculate, in luna iunie 2012. Aproximativ 2.000 dintre acestea au fost inregistrate in Bucuresti, potrivit rapoartelor partiale ale Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.

Cele mai multe sunt autoturisme, majoritatea apartinand marcii autohtone de automobile Dacia,  dar au fost inmatriculate si microbuze, remorci, autospeciale, motociclete si chiar tractoare.  Romanii au ales insa si multe autovehicule apartinand marcilor Skoda si Volkswagen.

Au urmat masinile marcilor BMW, Opel si Renault. Cele mai rare automobile inmatriculate in luna iunie sunt cele apartinand  marcilor Infiniti, Chevrolet, Porsche, Mini, Maserati si Jaguar.

In luna mai au fost inmatriculate 10.235 vehicule noi cu 5,06% mai putine fata de mai 2011. Dintre acestea, 7.745 au fost autoturisme. Statisticile arata ca numarul autoturismelor inmatriculate in luna mai este cu 8,6% mai mic decat cel din aceeasi luna a anului 2011.

Romanii s-au axat insa pe cumpararea vehiculelor de marfuri, persoane si utilaje agricole. Rapoartele din luna mai arata ca numarul autobuzelor si microbuzelor inmatriculate a crescut cu peste 200% fata de perioada similara a anului trecut, numarul de autovehiculele de transport marfuri a crescut cu aproape 6 procente, iar al tractoarelor cu 75,89%.

Cele mai rare marci inmatriculate luna trecuta, in Romania sunt Caterham Geely, Gum, Lancia, Lotus, Maserati, Smart, Lexus, Jaguar si Infiniti. Cele mai multe sunt autoturismele marcii Dacia, Skoda, Volkswagen, Renault si Ford.

Totodata, rapoartele mai arata ca pe primele cinci luni ale acestui an, au fost inmatriculate 26.017 autoturisme , cu 12,4% mai multe fata perioada similara a anului trecut. Cresteri mai mari au fost inregistrate in Ungaria (20,4%) si Estonia (18%).