MFP a imprumutat joi 94,56 milioane de lei de la banci

Data publicarii: 22-06-2012 | Finante-Banci

Ministerul Finantelor Publice a imprumutat joi 94,56 milioane lei de la bancile comerciale, prin redeschiderea unei emisiune de obligatiuni benchmark, plasata la licitatie prin intermediul Bancii Nationale a Romaniei.

Titlurile de stat au scadenta in 27 ianuarie 2016, iar nivelul mediu al randamentului la care a fost adjudecata emisiunea este de 6,28%. Rata cuponului a fost de 5,75%. 

Valoarea totala a emisiunii a fost de 400 milioane lei, iar cererea totala din partea celor 12 banci care au participat la licitatie a fost de circa 717,560 milioane de lei. 

La licitatie au depus oferte de cumparare de titluri de stat 12 banci - Alpha Bank Romania, BRD - Groupe Societe Generale, Banca Comerciala Carpatica (BCC), Banca Comerciala Romana (BCR), Banca Transilvania, Bancpost, CEC Bank, Citibank Romania, ING, Raiffeisen Bank, RBS Bank Romania si UniCredit Tiriac Bank. 

Ministerul Finantelor Publice /MFP/ a respins luni, in totalitate, ofertele de cumparare depuse de bancile comerciale pentru o emisiune de certificate de trezorerie cu discont, cu scadenta la 19 iunie 2013. 

Emisiunea de de certificate de trezorerie cu discont a fost in valoare de 800 milioane lei, dar MFP a considerat ca ofertele de cumparare depuse erau la un nivel neacceptabil al randamentului. 

Sursa: AGERPRES