Pe 29 iunie, ROMEXPO celebreaza ZIUA EUROPEANA A DUNARII 2012

Data publicarii: 22-06-2012 | Mediu

In perioada 28 - 30 iunie 2012,  ROMEXPO, sub Patronajul Ministerului Afacerilor Externe din Romania si in colaborare cu Camerele de Comert si Industrie din Romania, organizeaza cea de-a a 2-a editie a Targului International Dunarea & Delta. 

Pe data de 29 iunie, in fiecare an, 19 tari sarbatoresc "Ziua Europeana a Dunarii”. In Romania, aceasta zi va fi marcata de o serie de evenimente organizate la Bucuresti - Romexpo, Casa Dunarii, Academia Romana - si la Drobeta Turnu Severin - Defileul Dunarii. Scopul central este acela de a sprijini proiectele de investitii in vederea implementarii Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD), in contextul vizitei Comisarului European pentru Dezvoltare Regionala, E.S., Domnul Johannes HAHN.

La ROMEXPO, "Ziua Europeana a Dunarii” va fi celebrata printr-un complex de evenimente oficiale ale mediului de afaceri si academic.

Ziua va debuta cu o ceremonie oficiala desfasurata in prezenta:

  • Domnului Andrei Marga, Ministrul Afacerilor Externe
  • Domnului Ovidiu Ioan Silaghi,  Ministerul Transporturilor si Infrastructurii
  • Domnul Michael Schwarzinger, Ambasadorul Austriei la Bucuresti.
  • Domnului Mircea Geoana - Presedintele Comisiei de Politica Externa, Senatul Romaniei
  • Doamnei Mariana Suciu, Director General, ROMEXPO S.A.

Invitati speciali "Ziua Europeana a Dunarii”:peste 20 de ambasadori si reprezentanti diplomatici acreditati la Bucuresti.

Unul dintre momentele inedite cuprinse in agenda zilei va fi lansarea proiectului "Danube Connection. Story & Glory” de catre Asociatia "Ivan Patzaichin - Mila 23” si Institutul Cultural Roman. Misiunea principala a acestui proiect este promovarea activitatilor recreative, a turismului ecologic si al multiculturalitatii oferite de tarile riverane Dunarii.

Cu aceasta ocazie, va avea loc prezentarea caravanei cu canotci, ce va trece in toate cele 4 tari dunarene si toti invitatii vor semna pe cele 3 ambarcatiuni, ce vor purta numele celor trei brate ale Dunarii: Chilia, Sulina, Sf. Gheorghe. Barcile vor primi semnaturi de la toti participantii din tarile riverane, canotcile devenind un simbol al cooperarii dunarene.

Programul zilei va continua cu sesiuni de conferinte avand ca scop facilitarea schimbului de idei si interactiunii dintre organismele implicate in demersurile de protejare a Luncii Dunarii. 

Printre temele abordate se numara:

  • "Porturile dunarene - noduri de conexiune intermodala pentru transporturi si turism”, Camera de Comert Bilaterala Romania - Austria. 
  • Invitati speciali: reprezentantul Portului Viena (A) - Dipl. Ing. Peter Rojko, Director Directia "Dezvoltare Proiecte", reprezentanti diplomatici acreditati la Bucuresti 
  • Participa: finantatori, firme de logistica, transportatori, constructori, firme de turism, reprezentanti ai autoritatilor locale. 
  • "Zonele urbane - cheia dezvoltarii economice si sociale”, AMCOR
  • "General Presentation with focus on Rhenus' locations on the Danube”, Rhenus Port Logistics
  • Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu”, Bucuresti
  • Consiliul Judetean Tulcea.

Pentru detalii suplimentare privind Targul DUNAREA & DELTA 2012 si agenda evenimentelor conexe, va invitam accesati: www.delta-expo.ro


Ultimele stiri pe BankNews.ro: