ONRC a preluat presedintia Forumului European al Registrelor Comertului

Data publicarii: 25-06-2012 | Diverse

Oficiul National al Registrului Comertului a preluat presedintia Forumului European al Registrelor Comertului (ECRF) pentru perioada 2012-2013, prilej cu care va organiza la Bucuresti, in luna iunie a anului viitor, a 16-a Conferinta anuala a Forumului European al Registrelor Comertului.

Potrivit unui comunicat al ONRC, remis vineri Agerpres, in perioada 17 - 19 iunie 2012, s-au desfasurat la Ohrid - Macedonia lucrarile celui de-al 15-lea Forum European al Registrelor Comertului cu tema 'Interoperabilitate intre Registrele comertului - Transparenta si Afaceri Eficiente', reuniune la care au fost prezente 38 de tari, printre care si delegatia Romaniei, condusa de Adriana Luminita Iacob, director general al ONRC. 

In cadrul conferintei anuale a registrelor comertului din Europa, desfasurata la Cardiff (Marea Britanie), in anul 2000, s-a constituit, sub forma unei organizatii de cooperare non profit, ECRF, din initiativa unui numar de 21 de registre ale comertului din diverse state UE. In prezent, ECRF reuneste 31 de registre ale comertului. 

Scopul crearii acestui organism a fost acela al imbunatatirii serviciilor oferite de Registrele Comertului din Europa, participarea la dezvoltarea mediului de afaceri prin transparenta si deschidere, simplificarea procedurilor administrative si crearea unui cadru legal cat mai uniform. 

ONRC, institutie aflata in subordinea Ministerului Justitiei, a devenit membru al ECRF cu drepturi depline in anul 2004, iar din anul 2011 este membra a comitetului director pentru trei ani consecutiv.

Sursa: AGERPRES