BISERICA ORTODOXA, gazda pentru intalnirile BILDERBERG

Data publicarii: 25-06-2012 | Diverse

 

Duhul lumesc patrunde tot mai mult in Casa Domnului si cand spunem asta ne intrebam cum este posibil ca Biserica sa fie actionar la o banca, in conditiile in care acordarea banilor cu dobanda este o practica considerata pacat in crestinism.

Nu este o informatie tocmai noua ca Biserica Ortodoxa din Grecia este unul dintre actionarii semnificativi ai National Bank of Greece, cu o detinere a unui pachet de 1,5% din actiuni, conform informatiilor de pe site-ul bancii.

Ce este interesant este ca  National Bank of Greece (NBG) se pregateste sa vanda complexul de lux Astir Palace, vizitat de liderii importanti ai lumii si vedetele de cinema de mai bine de 50 de ani.


Mai mult, complexul hotelier la care este proprietar NBG, la care este actionar Biserica Ortodoxa Greaca, a fost locul unde, conform Bloomberg, au avut loc intalnirile anuale ale grupului Bilderberg din 1993 si din 2009.

Intalnirile si discutiile grupului sunt secrete

Grupul Bilderberg a luat nastere in mod oficial in 1954, prima intrunire avand loc in Hotelul Bilderberg, din localitatea olandeza Oosterbeek, de unde i se trage si numele. Proprietarul hotelului era Printul Bernhard de Olanda, tatal Reginei Beatrix. Potrivit jurnalistei spaniole Cristina Martin Jimenez, care a studiat istoria si evolutia grupului, finantistul Joseph H. Retinger, un evreu de origine poloneza, ii ceruse Printului Bernhard sa ii invite pe liderii NATO si nu numai la o dezbatere deschisa pe teme de actualitate externa. Printre cei care au raspuns atunci invitatiei s-au numarat reprezentantii tuturor statelor membre NATO, precum si magnatul David Rockefeller, directorul CIA Walter Bedell Smith si presedintele companiei multinationale Unilever, Paul Rijkens. In total, 66 de participanti. Primul presedinte al Bilderberg a fost chiar Printul Bernhard, care a detinut aceasta functie pana in anul 1976.


Integral in Capital.ro.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: