Guvernul Chinei intervine pentru a sustine piata imobiliara

Data publicarii: 25-06-2012 | International

 

Piata imobiliara chinezeasca este o sursa constanta de probleme pentru guvernul de la Beijing
 

Desi, in China, majoritatea proiectelor imobiliare se mandresc cu "calitatea spaniola” a cladirilor, gradul redus de ocupare si scaderea puternica a preturilor evoca o alta paralela cu piata imobiliara spaniola, anume prabusirea acesteia, cu consecinte dintre cele mai nefaste pentru economia tarii europene.

Conform analistilor intervievati de publicatia financiara "Financial Times”, problema cu care se confrunta China este daca economia sa va suferi aceeasi soarta, fapt care va lipsi economia globala de principalul motor de crestere, punand capat deceniului de prosperitate al acestei tari.

Piata imobiliara cu doua viteze

Exista doua fatete ale pietei imobiliare chinezesti: pe de-o parte, in principalele orase, numai cei mai bogati cetateni isi pot permite o locuinta noua. Insa, in restul tarii, care reprezinta si cea mai mare proportie a pietei imobiliare, pretul locuintelor a scazut la cel mai mic nivel din ultimii aproape zece ani, fapt care-i face pe dezvoltatorii imobiliari mult mai reticenti in a mai construi noi locuinte.


Integral in Adevarul.ro.