Memorandum guvernamental pentru vanzarea a 15% din actiunile Transgaz

Data publicarii: 28-06-2012 | Bursa

Guvernul a adoptat, miercuri, un memorandum care prevede scoaterea la vanzare, pe piata de capital, a unui pachet de 15% din actiunile companiei de stat Transgaz SA, a informat Executivul.

Memorandumul are tema "Derularea proiectului de oferta publica secundara de vanzare actiuni emise de Societatea Nationala de Transport Gaze Naturale 'Transgaz' - S.A. Medias, pe piata de capital". 

"Guvernul a aprobat acest memorandum prin care se scoate la vanzare pe piata de capital un pachet de 15% din actiunile detinute la Transgaz Medias", a mentionat Executivul. 

Guvernul s-a angajat fata de Fondul Monetar International (FMI) sa vanda pe bursa pachete de actiuni reprezentand 15% din capitalul social al companiilor Romgaz, Transelectrica si Transgaz, 10% din Hidroelectrica si Nuclearelectrica, aproximativ 10% din Petrom, 20% din CFR Marfa si 20% din TAROM. 

Seful misiunii Fondului Monetar International pentru Romania, Jeffrey Franks, arata in primavara, la finalul celei de-a cincea misiuni de evaluare a economiei romanesti, ca pana la finalul anului 2012 autoritatile romane trebuie sa se concentreze asupra listarii pachetelor de actiuni de la cele sase companii mari din energie si transporturi. 

Sursa: AGERPRES