GE Money a finalizat achizitionarea Motoractive, Ralfi si Domenia Credit

Data publicarii: 13-10-2006
GE Money, divizia internationala de servicii financiare de retail a General Electric (NYSE: GE), a obtinut controlul in cadrul companiilor Leasemart Holding BV (detinatoare a companiei Motoractive Leasing), Ralfi SA (companie care ofera credite de consum sub numele Estima Finance) si Domenia Credit SA, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. GE Money a finalizat achizitionarea pachetelor de actiuni detiunute de RAEF in cadrul celor trei companii, respectiv 80% la Ralfi SA, 78% la Leasemart Holding BV si 60% la Domenia Credit SA. GE Money a achizitionat de asemenea, contra numerar, cota detinuta de Domo Retail S.A. la Ralfi, cota Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare la Domenia Credit, si cotele detinute de Deutsche Investitions - und Entwicklungsgesellschaft gmbH la Domenia Credit si Leasemart. Valoarea totala a actiunilor celor trei companii se ridica la aproximativ 140 milioane Euro (178 milioane USD).

Tranzactia pune la dispozitia GE Money o platforma solida care urmeaza sa sustina dezvoltarea viitoare a activitatilor acestei divizii in Romania. Tranzactia este aliniata la strategia de afaceri a companiei, care urmareste extinderea ofertei de servicii financiare in Europa Centrala si de Est.

Cele trei companii achizitionate sunt lideri in segmentele de piata in care activeaza (specialistul #2 in credite de consum, compania independenta de leasing #1, specialistul #1 in credite ipotecare). Ralfi (Estima Finance) furnizeaza servicii financiare pentru populatie prin intermediul a 700 puncte de vanzare, incluzand 110 magazine Domo de vanzare de aparatura electronica si electrocasnica in regim de retail.

Motoractive ofera finantare de tip leasing pentru achizitionarea de automobile si echipamente prin intermediul celor 12 birouri regionale si prin diverse programe destinate comerciantilor. Domenia Credit ofera credite ipotecare prin intermediul a 9 agentii teritoriale. Ralfi, Motoractive Leasing si Domenia Credit au in total un numar de 475 angajati.

Dmitri Stockton Presedinte si CEO al GE Money in Europa Centrala si de Est

Comentand aceasta tranzactie, Dmitri Stockton, Presedinte si CEO al GE Money in Europa Centrala si de Est, a declarat: "Aceasta achizitie reprezinta o noua etapa a expansiunii GE in Europa Centrala si de Est. Romania are la ora actuala o economie in plina expansiune iar aceasta investitie ne ofera oportunitatea de a dezvolta o platforma dinamica de servicii financiare destinate populatiei. Am fost profund impresionati de realizarile managementului si ale angajatilor pana in prezent, in construirea unor companii de top pe segmentele respective de piata. Suntem nerabdatori sa dezvoltam o companie care sa se bucure de un success si mai mare si care sa ofere clientilor, comerciantilor si distribuitorilor solutii unice, elaborate in functie de necesitatile financiare ale acestora". 

"Am infiintat aceste trei companii pentru a satisface nevoile presante ale pietei de servicii financiare din Romania," a declarat Horia Manda, RAEF Senior VP si Chief Investment Officer "si le-am dezvoltat intr-o perioada in care conditiile nu erau intotdeauna favorabile dintr-o perspectiva macroeconomica. Prin semnarea acestei tranzactii, companiile noastre au devenit parte componenta a reputatei divizii de servicii financiare a GE, fapt care ne bucura foarte mult.
 
Avem incredere ca excelentele noastre echipe de management vor face posibila implementarea planurilor ambitioase ale GE in Romania si in regiune. Aceasta tranzactie este un element de referinta pentru RAEF, al carui obiectiv este sa fie un catalizator pentru afacerile si investitiile straine in Romania".

GE Money a inregistrat o crestere puternica in Europa, in ultimul deceniu. In prezent, opereaza in 23 de tari europene si detine active in valoare de aproximativ 73 miliarde USD, in intreaga regiune. In Europa Centrala si de Est, GE Money detine banci si platforme de servicii financiare pentru consumatorii din Polonia, Ungaria, Republica Ceha, Slovacia, Rusia si Turcia. Investitia GE Money reprezinta a doua operatiune, ca importanta, a GE in Romania.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: