Generatia e-business

Data publicarii: 13-10-2006
In 2004, Nick Ayton a gasit un partener de afaceri in 48 de ore si impreuna au strans peste 40 milioane de lire, aflam din Romania Libera. Nu este o poveste, ci un caz real, in care un om de business aflat la inceput si-a gasit partenerul ideal de afaceri online. Povestea de succes relatata nu are la baza o cautare pe Google, ci o retea de e-networking. Cum ar fi ca printr-un singur click sa ai o retea proprie de 300 potentiali parteneri de afaceri? Nu este un scenariu science fiction, ci o idee revolutionara: o retea de networking, bazata pe corectitudine si transparenta - Ecademy.com.

Printr-un singur click si o invitatie primita, oricine cauta parteneri de afaceri, job-uri sau doreste sa-si promoveze evenimentul se gaseste pus in contact cu o intreaga retea de persoane cu aceleasi obiective si, mai ales, de incredere. Nick Ayton vorbeste despre propria sa retea de "prieteni in afaceri" construita prin intermediul acestei solutii ingenioase: "Am 60 de contacte in reteaua proprie si toate sunt CEO! Sunt dovediti a fi oameni de afaceri, cu aceleasi preocupari ca si mine, cu care am devenit intre timp si prieten".

Oricat de tentant ar parea, Ecademy nu este un chat-room sau club in care se pot promova ofertele si produsele proprii, ci reprezinta adevarate retele de afaceri, prin intermediul carora se poate scoate profit. Increderea este una dintre trasaturile de baza si conduce la valorificarea unor idei si sugestii care pot aduce profit. In octombrie, fondatorii Ecademy, Penny si Thomas Power, vor sustine o conferinta la Zilele Biz si vor prezenta cum au construit aceste retele si care sunt avantajele utilizarii lor pentru orice om de afaceri.

Daca viitorul apartine generatiei Internet, ce se va intampla cu viitorul afacerilor? Se vor pierde contactele personale, negocierile fata in fata? Un singur raspuns este cert: se va castiga mai mult timp pentru consolidarea relatiilor de afaceri in comparatie cu timpul pierdut pentru identificarea partenerilor potriviti.

Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: