Concurenta acorda asistenta autoritatilor publice locale

Data publicarii: 13-10-2006
Consiliul Concurentei, prin Inspectoratul de Concurenta al municipiului Bucuresti si al judetului Ilfov, a organizat un Grup Interministerial cu tema "Ajutoarele de stat si fondurile structurale din perspectiva noilor reguli comunitare", la care au participat reprezentanti ai primariilor din municipiul Bucuresti si judetul Ilfov, se arata intr-un comunicat de presa remis Banknews.ro. Scopul acestei dezbateri a fost de a familiariza autoritatile publice locale cu noile reguli privind fondurile structurale aplicabile la nivelul Uniunii Europene in perioada 2007-2013.

"Intalnirea a oferit autoritatilor publice locale posibilitatea de a aprofunda cunostintele referitoare la mecanismul de functionare a fondurilor europene de care Romania va beneficia dupa data aderarii, precum si posibilitatea de accesare a acestora" a declarat Mihai Berinde, presedintele Consiliului Concurentei.

De asemenea, in cadrul intalnirii au fost dezbatute probleme referitoare la politica de coeziune la nivel european, notiunea de fond structural, ajutor de stat, precum si diferenta dintre fondurile structurale si ajutorul de stat.

Tematica Grupului a condus la discutii intre reprezentantii autoritatilor publice locale si cei ai Consiliului Concurentei pe baza politicilor comunitare de dezvoltare regionala si de concurenta.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: