HSBC este tinta unor acuzatii grave in SUA

Data publicarii: 17-07-2012 | International

"Subsidiarele sale au asigurat teroristilor, cartelurilor de traficanti de droguri si altor infractori "o poarta" catre sistemul financiar american" - raport. Neregulile ar putea servi drept argumente pentru revocarea actului constitutiv al divizie americane a HSBC, potrivit senatorilor.

Subsidiarele HSBC din diverse parti ale lumii au asigurat organizatiilor teroriste, cartelurilor de traficanti de droguri si altor grupuri de infractori "o poarta" catre sistemul financiar american, a concluzionat Subcomisia Permanenta de Investigatii din Senatul SUA intr-un raport de 335 de pagini, prezentat luni, care cuprinde informatii despre activitatea bancii in ultimii 10 ani, caracetrizata de controale neriguroase.

Legislatorii americani i-au convocat marti la Washington, pentru audieri, pe sefii bancii londoneze.

"HSBC isi infiinteaza o banca afiliata in SUA drept poarta catre sistemul financiar american si permite retelei globale de banci afiliate sa abuzeze de aceasta poarta. Nimeni nu a fost tras la raspundere, ceea ce este dramatic", a declarat senatorul Carl Levin, presedintele subcomisiei, membru al Partidului Democrat. Investigatia senatorilor s-a concentrat pe HSBC Bank USA NA, cu sediul la New York, principala baza de operatiuni a HSBC pentru tranzactii si servicii in dolari.

Integral in Gandul.info