Bulgarii construiesc autostrazi cu 40% mai ieftin decat noi

Data publicarii: 20-07-2012 | International

Bulgarii reusesc sa construiasca autostrazi mult mai ieftin decat o fac romanii. Vecinii nostri au reusit sa execute o lucrare de infrastructura rutiera cu cheltuieli cu 40% mai mici decat o fac companiile in Romania.

In urma cu o saptamana autoritatile bulgare au inaugurat o sectiune de 34,3 kilometri din Autostrada Tracia, cuprinsa intre Nova Zagora si Yambol, dupa ce pe 1 iulie au deschis circulatiei un alt tronson din aceeasi autostrada, intre Stara Zagora si Nova Zagora (35 km). In luna mai 2010, cand premierul bulgar Boiko Borisov a dat startul construirii tronsonului dintre Stara Zagora si Nova Zagora, el a spus ca autostrada Tracia costa doar 2,2 milioane de euro pe kilometru.

In timp ce bulgarii au reusit sa construiasca autostrada Tracia cu doar 2,2 milioane de euro pe kilometru, romanii au executat cea mai ieftina autostrada din Romania cu suma de 3,5 milioane de euro, si este vorba de autostrada Timisoara-Arad. Asadar, daca am face un calcul am vedea ca firmele din Romania au cheltuit cu 40% mai multe decat bulgarii pentru executia unei autostrazi in zona de campie.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: