Fitch a reconfirmat ratingurile pentru trei banci romanesti

Data publicarii: 20-07-2012 | Finante-Banci

Fitch a reconfirmat ratingurile pentru datoriile pe termen lung si alte calificative pentru trei banci din Romania, UniCredit Tiriac Bank, Banca Transilvania si ProCredit Bank Romania.

Calificativul UniCredit Tiriac Bank pentru datoriile pe termen lung a fost mentinut la nivelul BBB+ cu perspectiva negativa, cel al Bancii Transilvania la BB- cu perspectiva stabila, iar cel al ProCredit Bank Romania la BB+ cu perspectiva stabila, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.

"Reconfirmarea ratingurilor pentru datorii pe termen lung si de sprijin, de nivel 2, reflecta opinia ca banca-mama, UniCredit, va sustine banca din Romania prin intermediul subsidiarei UniCredit Bank Austria", se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara. Perspectiva negativa reflecta perspectiva bancii-mama.

Ratingul UniCredit Tiriac Bank ar putea fi revizuit in scadere daca grupul UniCredit va fi retrogradat, sau daca ratingul Romaniei va fi redus. In cazul ratingului Romaniei BBB- nu este asteptata o astfel de masura, iar perspectiva este stabila.

Integral pe InComeMagazine.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: