Cine este milionarul Dan Fischer si cine ii va mosteni averea

Data publicarii: 20-07-2012 | Diverse

 

Milionarul roman Dan Fischer (Francu) a murit noaptea trecuta la Berlin, in urma cancerului pulmonar de care suferea de mai mult timp. Milionarul de cetatenie germana nascut la Sibiu in anul 1951 era actionar in mai multe companii de constructii si imobiliare cu sediul in Romania.

Principala sa afacere a fost proiectul rezidential si turistic Silver Mountain (foto) din Poiana Brasov, cu o valoare estimata de circa 350 mil. euro. In prima faza a proiectului au fost dezvolate 230 de apartamente, grupate in patru blocuri. Proiectul se desfasoara pe un teren in suprafata de 26 hectare.

Presa a relatat in repetate randuri ca in spatele afacerii Silver Mountain s-ar afla si printul Albert de Monaco si Ion Tiriac, ambii actionari in cadrul INR Management Real Estate - dezvoltatorul complexului turistic - prin intermediul unui offshore inregistrat in Cipru. Compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 2,17 mil. euro si pierderi de 3,21 mil. euro. Datoriile toale ale INR Management Real Estate s-au ridicat la 87,75 mil. euro, conform datelor publicate de Ministerul Finantelor Publice.

Dan Fischer, care avea 61 de ani, mai era actionar in firma Puzzle Consulting Group SRL, unde detine 5%. Restul actiunilor sunt detinute de Octavo Holding Investments Limited, cu sediul in Cipru, care controleaza si compania INR Management. Puzzle Consulting a inregistrat in 2011 o cifra de afaceri de 57.000 euro si pierderi de 89.000 euro, potrivit datelor Ministerului de Finante. De asemenea, firma are datorii totale de 1,87 milioane euro.


Integral in Capital.ro.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: