Casa solara Prispa, scoasa la licitatie pentru 50.000 de euro

Data publicarii: 24-07-2012 | Imobiliare

Prototipul casei solare pe care echipa 'Prispa' o va prezenta, in septembrie 2012, la competitia Solar Decathlon Europe de la Madrid, va fi scos la licitatie in ziua de 26 iulie, pentru 50.000 de euro.

,,Prispa' este proiectul casei solare, 100% independenta energetic, realizata de prima echipa romaneasca calificata la concursul Solar Decathlon Europe 2012, cea mai importanta competitie de arhitectura sustenabila si tehnologii integrate. Cu o arhitectura inspirata din traditional, dar cu o tehnologie actuala, 'Prispa' este gandita pentru a raspunde cerintelor de confort ale omului contemporan. Optional probelor de concurs, cei 40 de studenti ai echipei 'Prispa' au construit casa solara in Bucuresti, ca un exercitiu inaintea asamblarii constructiei la Madrid. Prototipul se afla in parcarea magazinului Leroy Merlin, unde va avea loc si licitatia. Pretul de intrare in licitatie este de 50 000 euro, desi valoarea estimata de echipa Prispa este de 125.000 de euro. 

Casa si echipa sunt pregatite pentru competitie, insa fondurile necesare deplasarii nu sunt inca acoperite. Acesta este, de altfel, si motivul pentru care echipa romaneasca isi pune la licitatie prototipul casei Prispa. In pretul casei sunt incluse instalatiile (evaluate la 41.000 de euro, mobilierul, electrocasnicele si transportul pana la terenul viitorului beneficiar. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: