Primul COLAPS BANCAR din Europa

Data publicarii: 24-07-2012 | Finante-Banci

Va mai amintiti de prima banca ce a inghetat conturile clientilor? A anuntat printr-un comunicat sec ca a intrat in proces de lichidare fortata printr-un decret al Ministerului italian al Economiei si Finantelor, la propunerea Bancii Centrale a Italiei. 

Este vorba despre Banca Network Investimenti S.p.A, prima institutie bancara care a inghetat conturile clientilor si care acum reprezinta primul faliment bancar din Europa, dupa ce toate bancile europene cu probleme au fost fie nationalizate, fie sprijinite financiar, fie preluate de altele mai mari. 

In functia de lichidatori ai bancii au fost numiti Roberto Pincione si Giuseppe Santoni, iar ca membri ai Comisiei de Supraveghere Giancarla Branda, Albina Candian si Luigi Puddu, se mai arata in comunicatul bancii, care precizeaza ca  divizia de investitii isi va continua operatiunile in conditiile prevazute de articolul 90, paragraful 3 din Legea Consolidata a bancilor si credtitelor din Italia, care da voie Bancii Centrale sa acorde permisiunea, in caz de nevoie, a continuarii unor activitati, chiar daca banca se afla in proces de lichidare. 

Integral in Capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: