Pe ce pariaza bancile ca sa atraga noi clienti

Data publicarii: 02-08-2012 | Finante-Banci

Bancile din Romania au atras noi clienti, in primul semestru din 2012, cu ajutorul programului "Prima Casa", a depozitelor bancare si a canalelor alternative.  Primele trei banci din sistem dupa totalul activelor au raportat rezultate contradictorii pentru prima jumatate a acestui an, se arata intr-o analiza NoCash, remisa Ziare.com.

In vreme ce BCR are o pierdere de aproape 550 milioane lei, BRD reuseste in extremis un profit de 39 milioane lei, dupa ce a inregistrat in trimestrul II prima pierdere trimestriala din ultimii 10 ani, iar Banca Transilvania a raportat un profit cu 47% mai mare fata de primul semestru din 2011.

Rezultatul BT este cu atat mai spectaculos cu cat si cheltuielile operationale in primele sase luni din acest an au crescut cu aproape 17% fata de aceeasi perioada din 2011 (in principal datorita extinderii activitatii bancii si a cresterii cu 20% a cheltuielilor cu personalul), in conditiile in care BCR si BRD au redus nivelul acestor cheltuieli cu 6,9% si respectiv 2%.

Integral in Ziare.com

Ultimele stiri pe BankNews.ro: