BCE pregateste un program de achizitii de obligatiuni

Data publicarii: 03-08-2012 | Finante-Banci

Banca Centrala Europeana (BCE) a mentinut dobanda de politica monetara la 075%, minim istoric, in linie cu asteptarile analistilor.

Mario Draghi, presedintele BCE, a anuntat, in conferinta de presa de dupa anuntul privind politica monetara, ca banca centrala va elabora, in urmatoarele doua saptamani, un plan pentru achizitionarea de obligatiuni in cantitati suficiente pentru a relaxa criza datoriilor din zone euro.

"Consiliul guvernatorilor BCE va lua in considerare si alte masuri de politica monetara, conform cu ceea ce este necesar pentru buna functionare a transmiterii politicii monetare. In urmatoarele saptamani vom stabili modalitatile adecvate pentru astfel de masuri de politica monetara', declarat seful BCE, potrivit Agerpres.

Banca Centrala a Germaniei (Bundesbank) a anuntat saptamana trecuta ca inca se opune achizitionarii de obligatiuni guvernamentale de catre BCE dar este de acord cu accesarea fondurilor de salvare a zonei euro pentru a reduce costurile de creditare ale guvernelor.

Saptamana trecuta, randamentele obligatiunilor guvernamentale spaniole pe zece ani au urcat la 7,41%, fiind cel mai ridicat nivel de la introducerea euro, in 1999, si demonstrand scepticismul investitorilor privind capacitatea guvernului de la Madrid de a-si gestiona datoria publica.

Sursa: TVRinfo.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: