Ioan Rus a demisionat din functia de ministru de Interne

Data publicarii: 06-08-2012 | Actualitate

Ministrul Administratiei si Internelor, Ioan Rus, a anuntat luni ca si-a inaintat demisia de onoare, afirmand ca nu poate accepta ca MAI sa fie partas la nimic din ceea ce nu inseamna lege si respectarea legii in Romania.

''Asupra mea si asupra Ministerului Administratiei si Internelor s-au exercitat nenumarate presiuni, nenumarate discutii, nenumarate aprecieri de catre politicienii romani, incepand cu Traian Basescu si terminand cu Crin Antonescu. Din punctul meu de vedere si al ministerului, acest lucru este complet inacceptabil. Eu sunt un politician onest si corect, iar limitele demnitatii mele mi le stabilesc singur'', a spus Rus. 

Acesta a anuntat ca si ministrul delegat pentru Administratie, Victor Paul Dobre, si-a inaintat luni demisia. 

Ioan Rus a multumit echipei de profesionisti din MAI, exprimandu-si speranta ca acestia isi vor face datoria cu profesionalism. 

"Vreau sa multumesc echipei de profesionisti din MAI si sa-mi exprim speranta ca isi vor face datoria cu profesionalism si neutralitate politica si buna-credinta si sper ca cei care vor veni dupa mine la conducerea acestui minister sa nu permita ca MAI sa fie involvat in batalii pentru putere, iar politicienilor romani incepand tot cu Traian Basescu si terminand cu Crin Antonescu cu toata modestia le spun ca in spatele lor si a deciziilor lor se afla totusi un popor si o tara", a precizat Ioan Rus. 

El a amintit ca MAI a organizat alegeri locale in aceasta primavara, in baza unor liste electorale si a unui calendar aprobat de Guvernul Ungureanu, iar pe acea lista erau 18.315.880 de cetateni cu drept de vot in Romania. 

"Modul in care aceste alegeri au fost organizate nu a fost de natura sa suscite extrem de multe critici din partea niciunui partid politic, deci consideram ca au fost bine organizate. La foarte scurt timp, s-a organizat referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, prin efortul tuturor, autoritati publice locale, specialistii de la Directia de Evidenta Informatizata si Administrarea Bazelor de Date aceste liste au fost curatate de persoane care, intr-un fel sau altul, nu mai aveau drept de vot, astfel incat pe lista pentru referendum au fost 18.294.514 cetateni, cu 21.366 de persoane mai putin'', a mai spus acesta. 

El considera ca referendumul a fost organizat ''suficient de bine sau chiar bine''. 

''Dupa acest referendum, care din nou credem noi ca l-am organizat suficient de bine sau chiar bine, CCR ne-a cerut date privitor la aceste liste, ministerul a dat aceste informatii, de asemenea, informand Curtea si asupra faptului ca exista unele vulnerabilitati in legatura cu precizia cu care noi putem masura ceea ce inseamna persoanele care exista pe listele electorale in Romania din diverse motive, acest lucru conducerea ministerului l-a facut nu pentru a bloca sau obstructiona o decizie a CCR, ci din contra pentru corecta informare a Curtii si astfel incat deciziile sa fie in absolut cunostinta de cauza, cu toate aspectele legate de aceasta problema, dat fiind faptul ca in acest moment lucram cu o noua infrastructura umana si logistica pe aceasta problema", a adaugat Rus. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: