Schimbare in guvern. Vezi propunerile Primului Ministru

Data publicarii: 06-08-2012 | Actualitate

Social-democratul Mircea Dusa a fost propus pentru functia de ministru al Administratiei si Internelor, a anuntat luni, la Palatul Victoria, premierul Victor Ponta.

De asemenea, ministru delegat pentru Administratie a fost propus liberalul Radu Stroe. 

La Ministerul Justitiei a fost propusa Mona Pivniceru, ca ministru al Afacerilor Externe - Titus Corlatean, iar ministru pentru Relatia cu Parlamentul - Dan Sova. 

Primul-ministru a declarat ca propunerile au fost inaintate presedintelui interimar, Crin Antonescu, care le-a si acceptat. 

Propunerile, potrivit lui Victor Ponta, sunt rezultatul discutiilor avute cu liderii PNL, Daniel Chitoiu, si PC, Daniel Constantin. 

"Cabinetul actual a fost si ramane un cabinet cu mandat limitat in luna noiembrie. (...) Guvernul trebuie sa se adapteze unei situatii prin luarea unor masuri nu atat prin schimbarea de oameni, ci o schimbare clara de strategie. (...) Guvernul trebuie sa dea un alt tip de mesaj - de stabilitate, predictibilitate", a explicat Victor Ponta. 

Premierul si-a motivat propunerea de la Ministerul Justitiei, apreciind ca Mona Pivniceru este neimplicata politic, are experienta in domeniu, autoritate si independenta. 

Despre noul ministru al Administratiei si Internelor, Ponta a afirmat ca este un om pentru a carui competenta profesionala si integritate morala poate garanta. 

Premierul Victor Ponta a declarat ca ceremoniile de depunere a juramantului pentru noii ministri s-ar putea desfasura chiar in cursul serii de luni. 

"Dupa procedurile pe care le avem de indeplinit atat in cadrul partidelor noastre, cat si proceduri care tin de publicarea in Monitorul Oficial, imi doresc ca in cursul acestei seri sa aiba loc ceremonia de depunere a juramantului de catre noii ministri si de maine dimineata sa intram in continuare in activitatea normala desfasurata de Guvern", a aratat Ponta. 

Ministrul Administratiei si Internelor, Ioan Rus, a anuntat luni ca si-a inaintat demisia de onoare, afirmand ca nu poate accepta ca MAI sa fie partas la nimic din ceea ce nu inseamna lege si respectarea legii in Romania. 

Rus a precizat ca si ministrul delegat pentru Administratie, Victor Paul Dobre, si-a inaintat luni demisia. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: