Crin Antonescu se intalneste marti cu delegatia FMI, CE si BM

Data publicarii: 07-08-2012 | Actualitate

Presedintele interimar, Crin Antonescu, se intalneste, marti, cu delegatia comuna a Fondului Monetar International, a Comisiei Europene si a Bancii Mondiale.

Potrivit programului anuntat de Administratia Prezidentiala, primirea de catre presedintele interimar a delegatiei comune a FMI, CE si BM urmeaza sa aiba loc la ora 11.00.

O delegatie comuna FMI, CE si Banca Mondiala se afla la Bucuresti pentru a discuta cea de-a sasea evaluare a acordului de tip preventiv incheiat anul trecut, avand pe ordinea de zi negocierea mai multor masuri fiscale propuse de Guvernul Ponta si analizarea proiectului de buget pentru 2013.

Misiunea FMI se va incheia pe 13 august. Cea de-a sasea revizuire va fi prima condusa de olandezul Erik de Vrijer, care l-a inlocui in vara pe americanul Jeffrey Franks, seful misiunii de evaluare a Romaniei in ultimii trei ani.

Premierul Victor Ponta a declarat recent ca Romania ar trebui sa continue relatia de colaborare cu Fondul Monetar International si sa mentina si anul viitor un acord de tip preventiv cu aceasta institutie financiara.

Integral in Gandul.info

Ultimele stiri pe BankNews.ro: