GUVERNUL vrea sa MODIFICE OUG 50

Data publicarii: 07-08-2012 | Finante-Banci

Guvernul ar putea lua in discutie, in sedinta de marti, un proiect de lege pentru modificarea unei anexe a OUG 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori. Conform informasiilor de pe site-ul Guvernului, in sedinta de azi se afla pe ordinea de zi un PROIECT DE LEGE pentru modificarea punctului II al Anexei nr. 1 la Ordonanta de urgenta nr. 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori.

Ce se afla la punctul II al Anexei 1

II. Ipoteze suplimentare necesare pentru calculul dobanzii anuale efective 

  • a) In cazul in care prin contractul de credit se acorda consumatorului libertate in privinta efectuarii tragerilor, se considera ca valoarea totala a creditului este trasa imediat si in intregime.
  • b) In cazul in care prin contractul de credit se prevad modalitati de tragere diferite, cu costuri diferite sau cu rate ale dobanzii aferente creditului diferite, se considera ca valoarea totala a creditului este trasa la nivelul cel mai mare al costurilor si al ratei dobanzii aferente creditului aplicate mecanismului de tragere cel mai frecvent utilizat pentru respectivul tip de contract de credit.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: