Parlamentarii britanici acuza SUA ca ataca City-ul londonez

Data publicarii: Astazi, 09-08-2012 | International

Mai multi parlamentari britanici au acuzat autoritatile de reglementare din SUA ca duc o campanie impotriva City, centrul financiar londonez, si au sugerat ca anchetarea bancii britanice Standard Chartered vizeaza slabirea rivalului Wall Street, scrie Financial Times.

John Mann, membru al Partidului Laburist si al comisiei pentru verificarea Trezoreriei, a declarat ca a detectat "o directie antibritanica tot mai puternica a autoritatilor de reglementare si politicienilor din SUA", care s-ar putea sa fi fost influentati de dorinta de a impinge o parte din afacerile din City pe Wall Street. "Este o incercare reala a autoritatilor SUA de a prelua controlul, iar mizele sunt foarte ridicate", a spus el.

Primarul conservator al Londrei, Boris Johnson, a avertizat ca pretextul unei campanii impotriva neregulilor nu trebuie folosit pentru a justifica protectionismul. "Trebuie sa fim foarte atenti ca dorinta de a elimina incalcarea regulilor sa nu devina scuza pentru protectionism si un atac cointeresat asupra statutului Londrei de centru financiar de frunte la nivel global ", a spus el. 

Integral pe InComeMagazine.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: