La BVB nu se intalneste cererea cu oferta

Data publicarii: 09-08-2012 | Bursa

Florin Ilie (ING Bank Romania) spune ca perceptia riscului din partea vanzatorilor este cu totul alta decat cea a potentialilor cunparatori

Ieri am consemnat la Bursa de Valori Bucuresti o sedinta anosta, cu oscilatii marginale la nivelul principalilor indici si cu un rulaj de numai 6,72 milioane lei in piata reglementata. Volumele totale au fost salvate de doua tranzactii speciale pe titlurile Fondului Proprietatea (FP) si OMV Petrom (SNP), in valoare de 5,16 milioane lei si, respectiv 1,9 milioane lei. "Lichiditatea este relativ scazuta, iar pentru putinele titluri cu potential de lichiditate cererea nu se intalneste cu oferta", a declarat pentru Curierul National Florin Ilie, director piete de capital la ING Bank Romania. El subliniaza ca vanzatorii nu sunt gata sa puna in preturile actiunilor acelasi risc cu cel perceput de potentialii cumparatori.

Tendinta a fost ieri de scadere, impulsul descendent fiind mai clar dupa orele pranzului. La finalul zilei, indicele BET, al celor mai lichide titluri, inregistra un declin de 0,85%, pana la nivelul de 4.689 puncte, in timp ce indicele compozit BET-C si indicele financiar BET-FI au avut deprecieri apropiate, de 0,44% si, respectiv 0,42%. Presiunile sunt, mai degraba, pentru scaderi avand in vedere incertitudinea din mediul politic, spune Florin Ilie, aducand in discutie faptul ca investitorii straini sunt mai putin familiarizati cu discursul politic romanesc si percep o instabilitate sporita.

Exista interes pentru principalele titluri, iar potentialul de apreciere al actiunilor exista, insa acum acest aspect este ponderat de riscul politic perceput ca fiind relativ ridicat. Aceasta atitudine a investitorilor s-ar putea pastra, chiar si in conditiile unei finalizari a procedurilor de demitere a presedintelui. Tensiunile politice vor persista, probabil, pana la alegeri si piata va astepta configuratia politica finala de dupa procesul electoral.

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: